Örömömre szolgál, hogy elsők között mutathatom be a Kopenka cupcake megalkotóját és munkásságát.
Viczkó Beáta, a Kopenka alapítójával készült interjút olvashatjátok most. Mindenkinek figyelmébe ajánlom!
- Mikor alakult a Kopenka?
A Kopenka (egyenlőre) nem egy cukrászat, csupán hobbi. Najó, kicsit több. 2010 nyarán kezdtem feltűnően sok tortát készíteni, mert egyre többen kerestek meg az ismerőseim közül, hogy ők is szeretnének ilyen "dizájnos" sütiket. Boldogan teljesítettem a kéréseket és annyira beleszerettem a sütizésbe, hogy ősszel elkezdtem cukrásziskolába járni. Időközben akadt egy nagyon kedves segítőtársam is, Hódi Hajni, aki lelkesen részt vesz az általam megálmodott torták és cupcake-ek kivitelezésében. Úgyhogy most már ketten vagyunk, így Kopenkából egy csapat lett.
- Honnan jött a név?
Eredetileg az én internetes "nick" nevem volt, igazából nem jött sehonnan. Egyszer csak eszembe jutott. :) Régebben ezen a néven fórumoztam a babaváró barátnőimmel, később pedig ezen a néven készítettem horgolt babákat is. A név játékossága szerintem tökéletesen illik a sütik világához is. Így lett Kopenka a sütigyár.
- Kik alkotják a csapatot?
Ahogy már említettem, én, Viczkó Beáta vagyok a Kopenka "szülőanyja". :) Többnyire én tervezem a sütiket, de a kivitelezésben egyre gyakrabban van segítségemre Hódi Hajni, aki jóbarátnőm. Ovis ismerettség a miénk, de nem mi jártunk egy csoportba, hanem a gyerekeink. :)
- Miért pont cupcake?
A cupcake-ben az a jó, hogy nem kell egy egész tortát vennünk, mégis megünnepelhetünk egy számunkra fontos eseményt ezzel a gyönyörű és alkalmi finomsággal. A másik előnye a tortákkal szemben, hogy mindenki kap egy szép, "sértetlen" tortácskát, ami csak az övé - nem pedig egy levágott szeletet, ami önmagában nem mindig túl dekoratív.
Jó ötlet a cupcake-ek és egy kisebb torta kombinálása egy szép állványon, mert így megvan a "torta élmény" is, lehet gyertyát fújni, szeletelni, de a vendégeknek egy saját minitorta kerül a tányérjára.
Az általunk készített cupcake-ek belül krémet rejtenek vagy a tetejüket díszítjük valamilyen habos finomsággal, így nem csak a szemnek nyújtanak élményt. :)
- Marcipánnal dolgoztok?
Marcipánnal és tortabevonó masszával felváltva dolgozunk. Ez utóbbi hófehér, így sokszor szívesebben használjuk tortákhoz, cupcake-ekhez, ha olyan eredményt akarunk elérni, ahol ez fontos.
- Mik azok, amik inspirációként szolgálnak a munkátokhoz?
Inspiráció jöhet bármiből, legyen az egy gyerekrajz, egy film vagy egy szép képeslap. Természetesen sokat nézegetem a tortákat és a cupcake-eket angolszász üzletek és bloggerek oldalain, mert csodaszép és inspiráló alkotásokra lehet ott bukkani. Szigorúan inspirációról és nem lemásolásról van szó! Nagyon fontos az is, hogy két egyforma koppenka torta sosem születik, mindegyik egyedi és megismételhetetlen.
- Hol lehet Titeket utolérni?
Mivel ez még csak hobbi, üzletünk nincs és hivatalosan nem is kereskedhetünk sütikkel. A WAMP (Wasárnapi Művész Piac) gasztro szekciójának szervezője meghívott minket a decemberi karácsonyi vásárra és Február 20.-án is ott leszünk a Millenárison, 2011 első Wamp-ján. A Facebook-on bárki el tud minket érni, aki szeretne:
További csupacsodák a Kopenkától:
Esküvőre ilyen sütit, tortát! |
Ne felejtsétek, legközelebb Február 20.-án a Wampon találkozhattok a Kopenka sütigyárral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése